Veilig Incidenten Melden

Ook in de zorg komen incidenten voor met medewerkers, cliënten of
patiënten. Om herhaling in de toekomst te kunnen voorkomen is het
belangrijk dat je leert hoe en waarom incidenten konden ontstaan. Met online software voor veilig incidenten melden wordt het voorkomen én leren van incidenten voor jouw zorginstelling vele malen eenvoudiger.

De voordelen van software voor Veilig Incidenten Melden

  • Meldformulieren passen zich aan antwoorden aan
  • Snel zoeken, filteren en sorteren op type incident
  • Altijd inzicht in de status van incidenten
  • Voldoe aan de eisen van de Wkkgz
  • Automatische workflow voor het afhandelen van een incident
  • Volledig overzicht door een realtime dashboard en rapportages
  • Krijg inzicht in de oorzaken en werk aan preventie
  • Koppel met email- of ticketmanagement systemen

Ontdek hoe de software van Smile het registreren, behandelen, analyseren en leren van VIM en MIC meldingen in jouw organisatie eenvoudiger, sneller en overzichtelijker maakt.

|

Hoe kan de online software van Smile voor Veilig Incidenten Melden en MIC meldingen jouw zorgorganisatie ondersteunen?

Wkkgz compliant

Volledig incidenten-management

Met de software van Smile heb je alles in huis om Veilig Incidenten Melden en Meldingen Incidenten Cliënten zorgvuldig op te volgen en te documenteren zoals vastgelegd in de Wkkgz – van melding tot opvolging en rapportage.

registreren_illu
Grip op incidenten

Inzicht in opvolging

Weten wat de status van een melding is? In het overzicht van gemelde incidenten zie je direct hoe het staat met de opvolging en eventueel genomen maatregelen, evenals wie er verantwoordelijk is.

analyseren_illu
Werk aan preventie

Leren van VIM en MIC meldingen

Omdat je alle informatie op één plek inzichtelijk hebt zie je snel wat voor incidenten er waar plaats vinden. Zo kun je gericht met je collega’s actie ondernemen om deze incidenten in de toekomst te voorkomen. Werken aan preventie doe je immers samen!

verbeteren_illu

Stimuleer VIM en MIC meldingen in 3 stappen

Vraag alleen relevante gegevens

Zorgverleners zitten vanwege de hoge werkdruk niet te wachten op een uitgebreide vragenlijst vol vragen die niet van toepassing zijn. De software van Smile vraagt daarom alleen de informatie die écht relevant is op basis van gegeven antwoorden.

Geef terugkoppeling aan de melder

In de software van Smile voor VIM en MIC meldingen is terugkoppeling aan de melder één van de verplichte taken als onderdeel van de afhandeling van het incident. De melder weet dan dat er naar gekeken wordt en voelt zich gewaardeerd.

Betrek de juiste mensen op het juiste moment

Per type incident kun je zelf de behandelaren instellen. Incidenten worden dan direct na indienen aan de juiste behandelaar toegewezen. Deze kan direct aan de slag met het behandelen van incidenten en ontvangt reminders van deadlines.