Risicos_maatregelen_module_smile
Kwaliteitsmanagement Zorg

Gezondheidszorg

Het proces van het plannen, beheersen en verbeteren van kwaliteit in de gezondheidszorgdiensten is een dagtaak op zich. Om het systematisch aan te pakken zodat de kwaliteit van de zorg gewaarborgd wordt is het implementeren en inzetten van de juiste software onmisbaar.

Kwaliteitsmanagement in de zorg omvat veel meer dan het monitoren van prestaties. Kwaliteitsbewaking door het gebruik van software heeft als doel: het waarborgen van veiligheid en effectiviteit van de zorg en het verminderen van fouten en verspilling. Met natuurlijk als ultiem doel het verhogen van patiëntentevredenheid en het verbeteren van gezondheidsresultaten voor patiënten.

0%
hogere meldingsbereidheid
0%
snellere meldingstijd
Kwaliteit_veiligheid_smile_illu
Interactief

Veilig Incidenten Melden (VIM)

Met de software van Smile meld je medische fouten, bijna-ongevallen, ongewone gebeurtenissen en andere incidenten. Je registreert en analyseert eenvoudig zodat je sneller kan leren van deze incidenten om ze in de toekomst te voorkomen. VIM heeft als doel om inzicht te krijgen in de oorzaken en gevolgen van incidenten zodat je de kwaliteit en veiligheid van de zorg verbetert.

 

Smile_registreren_incidenten

Waarom gebruik maken van Smile Software

Verbetering patiëntenveiligheid

Identificeer en analyseer incidenten zodat je corrigerende maatregelen kunt nemen om herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen. De veiligheid en kwaliteit van de patiëntenzorg wordt verbeterd.

Open en transparante cultuur

Je creëert een veilige omgeving waarin medewerkers vrijelijk incidenten kunnen melden zodat het mogelijk wordt om te leren van incidenten.

Verbetering efficiëntie en kostenbeheersing

VIM draagt bij aan het verminderen van herhalingen, wat zorgt voor verspilling van middelen en tijd. Daarmee draagt het bij aan efficiëntere en kosteneffectieve gezondheidszorg.

FAQ software in de gezondheidszorg

Is de software van Smile iets voor jou? Deze vragen helpen je op weg.

Kan ik de software gratis uitproberen?

Je kunt kennismaken met de functionaliteiten van (Bijna) Incidenten tijdens een vrijblijvende online demo met één van onze adviseurs. Hou de website in de gaten want soms stellen wij ook tijdelijk modules beschikbaar, zodat je deze kunt uitproberen. We informeren je ook hierover via de nieuwsbrief.

Moet ik iets installeren om met software van Smile aan de gang te gaan?

Als je gebruik wilt maken van onze SaaS software is dit niet nodig. Voor Enterprise klanten bieden wij maatwerk installaties aan. Dit bespreken we graag in een online adviesgesprek.

Ik heb een kleine organisatie, kan ik deze software gebruiken?

Zeker, ieder type organisatie ongeacht grootte kan het Verwerkingsregister gebruiken. In ons prijsmodel houden we hier rekening mee. Vraag er naar in een online demo.

Hoeveel mensen kunnen er met deze software werken?

Jij bepaalt. Je kunt de software als individu gebruiken maar we juichen het enorm toe dat de module beschikbaar wordt gesteld voor meerdere gebruikers. Werken aan risicomanagement doe je immers samen!

Wat kost de software van Smile?

Omdat onze software veel flexibiliteit biedt, en risicomanagement in organisaties heel veelzijdig is, willen we eerst met jou verkennen waar je het voor wil gebruiken en welke onderdelen daarbij van toepassing zijn. Naast onze SaaS-oplossingen is het in sommige gevallen ook mogelijk om een eigen configuratie samen te stellen. Daarom is het handig om eerst nader kennis te maken. We komen dan met een prijsofferte die is afgestemd op jouw situatie. Vraag ernaar tijdens een online demo met één van onze adviseurs.

Risicobeheersing in de zorg

Het verbinden van mensen, data en risicomanagement-processen via online software is al 25 jaar lang onze kernkwaliteit. Continu verbeteren zit net als bij onze opdrachtgevers in ons DNA. Smile gebruikers voelen zich eigenlijk altijd direct thuis als ze klant worden bij Smile. De sfeer bij is altijd fijn en betrokken.

Een (virtueel) kop koffie met één van onze adviseurs? We horen graag waar jij in jouw organisatie tegen aan loopt. Samen komen we tot de oplossing.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of boek een demo.

Wat onze gebruikers zeggen

Ontdek de succesverhalen van onze gebruikers en zie hoe zij de software van Smile inzetten om grip op kwaliteit & veiligheid te krijgen.

Sein_merkmateriaal_foto
"We gebruiken meerdere software modulen van Smile waaronder Kwaliteit & Veiligheid. De systematiek werkt prettig en het zorgt ervoor dat we integraal overzicht hebben. Het dashboard, de rapportages en audits in de software ondersteunen onze compliance.”
SEIN_logo
Louis Klinkenberg - SEIN

Ook interessant

Risicomanagement software

Ontdek deze software

Self-assessment software

Ontdek deze software

Audit management software

Ontdek deze software