Blog  

Veilig Incidenten Melden (VIM) in de zorg

Risicomanagement Veiligheidsmanagement

VIM staat voor Veilig Incidenten Melden. Dit is een methode die wordt gebruikt in de gezondheidszorg om incidenten te melden en te analyseren met als doel de kwaliteit en veiligheid van de zorg te verbeteren. Het is een belangrijk instrument om te leren van fouten en om verbeteringen door te voeren in de zorgpraktijk. Makkelijker, sneller en veilig incidenten melden doe je met de software van Smile. Waarom en hoe kies je de juiste tool voor jouw zorginstelling? Met dit artikel helpen we je op weg.

Het doel van VIM

Het doel van VIM is om te leren van fouten en incidenten in de zorg. Het gaat hierbij om zowel kleine als grote incidenten die plaatsvinden binnen de zorginstelling. Door het melden van deze incidenten kan er worden geanalyseerd wat er precies is misgegaan en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Het gaat hierbij niet om het aanwijzen van schuldigen, maar om het verbeteren van het zorgproces.

Verbeteringen in de zorgpraktijk

Het doel van VIM is om te leren van fouten en incidenten in de zorg. Het gaat hierbij om zowel kleine als grote incidenten die plaatsvinden binnen de zorginstelling. Door het melden van deze incidenten kan er worden geanalyseerd wat er precies is misgegaan en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Het gaat hierbij niet om het aanwijzen van schuldigen, maar om het verbeteren van het zorgproces.

Melden via een digitaal meldingssysteem

Het melden van incidenten in een digitaal meldingssysteem biedt verschillende voordelen ten opzichte van het melden op papier of mondeling. Al met al biedt een digitaal meldingssysteem verschillende voordelen ten opzichte van het melden op papier of mondeling. Het kan bijdragen aan een completer beeld van de veiligheid in de zorginstelling en kan helpen bij het verbeteren van de zorgprocessen en patiëntveiligheid. Hieronder vind je een aantal voordelen:

Overzicht en analyse

Een digitaal meldingssysteem biedt de mogelijkheid om incidenten overzichtelijk te registreren en te analyseren. Hierdoor kunnen zorginstellingen snel en efficiënt inzicht krijgen in welke incidenten er plaatsvinden en waar zich eventueel patronen of trends voordoen. Dit kan bijdragen aan het verbeteren van de zorgprocessen en patiëntveiligheid.

Eenvoudig en snel melden

Een digitaal meldingssysteem maakt het melden van incidenten eenvoudiger en sneller dan het melden op papier of mondeling. Dit vermindert de drempel voor zorgverleners om incidenten te melden, waardoor meer incidenten gemeld kunnen worden en er een completer beeld ontstaat van de veiligheid in de zorginstelling.

Betere communicatie en samenwerking

Een digitaal meldingssysteem maakt het mogelijk om incidenten direct te communiceren met de juiste personen, waardoor er sneller actie ondernomen kan worden om de patiëntveiligheid te waarborgen. Daarnaast kunnen betrokken zorgverleners via het systeem met elkaar samenwerken om incidenten te analyseren en verbeteringen te implementeren.

Efficiënte rapportage

Met een digitaal meldingssysteem kan de rapportage van incidenten gestandaardiseerd worden, waardoor er consistentie ontstaat in de rapportage en analyse van incidenten. Dit draagt bij aan een efficiëntere en effectievere rapportage van incidenten.

Waar let je op bij het kiezen van VIM software

Functionaliteit

Bekijk goed welke functionaliteiten de software biedt en of deze aansluiten bij de behoeften van jouw zorginstelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om incidenten te categoriseren en te analyseren, het genereren van rapportages en de integratie met andere systemen.

Smile_workflow_starten

Gebruiksvriendelijkheid

Het is belangrijk dat de software gebruiksvriendelijk is, zodat zorgverleners snel en efficiënt incidenten kunnen melden. Let hierbij bijvoorbeeld op de navigatiestructuur, de schermopbouw en de invoermogelijkheden.

Smile_registreren_incidenten

Veiligheid

Omdat het gaat om gevoelige informatie, is het belangrijk dat de software voldoet aan hoge veiligheidsstandaarden. Let hierbij bijvoorbeeld op de mogelijkheid om toegangsrechten in te stellen, de beveiliging van de data en de opslaglocatie van de data.

Smile_verbeteren

Ondersteuning en training

Let bij het kiezen van software op dat er goede ondersteuning en training beschikbaar is voor het gebruik van de software. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een helpdesk, gebruikershandleidingen en trainingen op locatie.

Kosten

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de kosten van de software en of deze passen binnen het beschikbare budget. Let hierbij niet alleen op de aanschafkosten, maar ook op eventuele licentie- en onderhoudskosten.

werkenbij_balans_Smile_illu

Op zoek naar Veilig Incidenten Melden (VIM) software

Door goed te letten op deze aspecten bij de aanschaf van VIM software, kun je ervoor zorgen dat de software goed aansluit bij de behoeften van jouw zorginstelling en bijdraagt aan een verbeterde patiëntveiligheid.

Ben je geïnteresseerd in de software oplossingen van Smile Software, neem dan contact met ons op. Of boek gelijk een vrijblijvende demo.