Nieuws  

Nieuw: Health & Safety Suite voor meer veiligheid op de werkvloer

Risicomanagement Veiligheidsmanagement

Softwareleverancier Smile lanceert vandaag een nieuwe softwareoplossing die organisaties gaat helpen meer veiligheid op de werkvloer te creëren: de Health & Safety Suite. Dit bevat alles om beleid en maatregelen voor een veilige werkplek te borgen en zo gevaarlijke situaties en ongevallen te voorkomen.

Sinds augustus 2020 is Smile onderdeel van de Kader Group. Al jarenlang begeleidt en adviseert de Kader Group organisaties als het gaat om veilig werken. De focus ligt hierbij op het creëren van een veilige en duurzame leefomgeving. Met de komst van Smile bij de Kader Group zijn we in staat om diverse processen op een slimme manier online uit te voeren en de slag te maken van papieren of Excel processen naar één digitale oplossing. Met de Health & Safety Suite brengen we alle processen bij elkaar en maken we informatie over veiligheid in de organisatie inzichtelijk. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren en actueel houden van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en bijbehorend Plan van Aanpak.

Organisaties met aandacht voor fysieke veiligheid

Het doel van de Health & Safety Suite is organisaties meer inzicht geven in (arbeids-)risico’s , zodat zij de juiste maatregelen kunnen treffen om kans en impact hiervan te reduceren. Incidenten en gevaarlijke situaties kunnen hiermee zo veel mogelijk voorkomen worden.

De Health & Safety Suite is daarom zeer geschikt voor organisaties die in belangrijke mate te maken hebben met diverse aspecten van fysieke veiligheid. Denk daarbij o.a. aan de bouw, techniek, productie, logistiek. De software is bij uitstek geschikt voor organisaties die veilig werken voorop stellen en hierin willen verbeteren en/of die regelmatig te maken krijgen met inspecties en controles omtrent veiligheid op de werkvloer.

Voor een veiligere werkomgeving en écht inzicht in risico’s

Door het sneller en makkelijker uitvoeren van werkplekinspecties, controles en audits en laagdrempelig melden van gevaarlijke situaties en (bijna) ongevallen krijg je inzicht in verschillende risico’s. Je kunt acties snel online uitzetten naar collega’s en krijgt automatisch updates over de opvolging. Met een helder overzicht van alle acties omtrent veiligheid ben je altijd in control.

Via dashboards wordt informatie uit alle processen zo gepresenteerd dat (trend)analyses direct gebruikt kunnen worden om te werken aan een veiliger werkomgeving. We helpen je om de stap te maken van brandjes blussen naar structureel verbeteren. Op deze manier heb je meer inzicht in wat er beter en veiliger kan op de werkvloer én kun je eenvoudiger voldoen aan de voor jou geldende wetgeving en kwaliteitsnormen op het gebied van veiligheid.

Ontdek de Health & Safety Suite of vraag direct een gratis online demo aan!